Η κρυολιπόλυση είναι μια μη αποδεδειγμένη, ασφαλής, ανώδυνη και μη επεμβατική μέθοδος μείωσης του υποδόριου λίπους. Επιστημονική μελέτη που έγινε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και δημοσιεύθηκε το 2009, απέδειξε πως η μη επεμβατική κρυολιπόλυση προκαλεί σημαντική μείωση του αποθηκευμένου λίπους, χωρίς βλάβη του δέρματος. Στις ΗΠΑ εγκρίθηκε επισήμως από το Food and Drug Administration (FDA) το 2010 και αποτελεί πλέον την πιο δημοφιλή μέθοδο λιπογλυπτικής.

Η κρυολιπόλυση δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος, αλλά ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των τοπικών εναποθέσεων λίπους που αντιστέκονται στις υπόλοιπες μεθόδους μείωσης του σωματικού βάρους, όπως ο συνδυασμός σωστής διατροφής και σωματικής άσκησης.

Athens Cosmetic Medicine Clinic

Ο μηχανισμός δράσης της οφείλεται στην ιδιότητα που έχουν τα λιπαρά οξέα να κρυσταλλώνονται σε χαμηλές θερμοκρασίες, προκαλώντας έτσι εκλεκτική ρήξη και καταστροφή των λιποκυττάρων, χωρίς να επηρεάζονται αντίστοιχα τα υπόλοιπα κύτταρα του δέρματος και του υποδορίου ιστού.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο δεδομένης της οριστικής καταστροφής των πλούσιων σε λιπαρά οξέα λιποκυττάρων. Όμως χρειάζεται προσοχή να μην προστεθεί νέο σωματικό βάρος από κακή διατροφή. Σε τέτοια περίπτωση τα εναπομένοντα λιποκύτταρα θα γεμίσουν λίπος και θα καταλάβουν τη θέση εκείνων που καταστράφηκαν με την κρυολιπόλυση.

Είναι η κρυολιπόλυση επιστημονικά αποδεκτή μέθοδος;

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες για όλες τις μη επεμβατικές μεθόδους λιπόλυσης. Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε τα επιστημονικά δεομένα εδώ.